ENERGIELABEL WONINGEN
Zodra je je huis verkoopt ontkom je er niet aan: je moet een energielabel kunnen laten zien waaruit in één oogopslag duidelijk is hoe energiezuinig je woning is. Energielabel G is zéér onzuinig en label A++++ is zeer zuinig.

Het energielabel is 10 jaar geldig. Heb je verbeteringen aangebracht, dan kun je altijd een nieuw (gunstiger) label laten vaststellen, waarna dat label ook 10 jaar geldig blijft.

Je hebt voor het vaststellen een erkend energieadviseur nodig. Vraag erna bij het Energieloket Achterhoek.
Bedenk wel dat je subsidie kunt krijgen van de gemeente waar je woont, voor de kosten van de energieadviseur. Ook voor de uit te voeren werkzaamheden kom je wellicht in aanmerking voor subsidie. dit verschilt per gemeente. Acht Achterhoekse gemeentes werken samen in het Energieloket Achterhoek. Daar weten ze van elk van die gemeentes waar je wel of geen recht op hebt.


 
ENERGIELABEL REGELEN, ZO DOE JE DAT
 

Vind een energieadviseur, het Energieloket (0314 820 360) kan je hierbij helpen.
De energieadviseur komt na het maken van een afspraak bij je langs en neemt de situatie op.
Je krijgt een uitgebreide pdf met het energielabel van je huis.

Meer informatie vind je op:
www.energielabel.nl          www.energieloketachtehoek.nl          www.energieneutraaloostgelre.nl

 

DE P1 METER, INZICHT IN JE ENERGIEVERBRUIK!

 
Akkoord, je moet beschikken over een slimme meter in je meterkast. Je steekt hierin de P1 meter en Je kunt de meter uitlezen op je mobiele telefoon, laptop of pc. Je krijgt inzicht in je gas- en elektriciteitsverbruik, gaat efficiënter om met het verbruik en haalt uiteindelijk de totale  energiekosten flink omlaag.
 
Onlangs heb je als lid van VCEN of NoaberZon de unieke kans gehad om in het bezit te komen van de P1 meter. Winkelprijs € 29,95. Wij boden dit slimme apparaatje aan voor een tientje. Members only!
Deze actie voor leden van NoaberZon en VCEN was een groot succes en is inmiddels beëindigd.
 
De slimme meter
In veel huishoudens zit ie in de meterkast. De slimme meter, die het energieverbruik registreert. Heb je zonnepanelen op het dak dan geeft ie ook aan hoeveel er terug geleverd wordt. Netbeheerder Liander geeft al die gegevens door aan je energieleverancier voor de energierekening.
 
P1 meter
De slimme meter is voorzien van een P1 poort waarop je de P1 meter kan aansluiten. Met dit apparaatje kun je op zoek naar de energieverbruikers in je huis. Probeer ‘m eens uit op die stokoude koelkast in de garage waar je je biervoorraad 24 uur per etmaal koel houdt. Wat een energievreter, dat kan toch anders!
Met de app op je telefoon kan je voortaan ook huisgenoten aanspreken als ze eens wat al te royaal hebben gedoucht. Zo ontdek je spelenderwijs hoe je bewuster en verstandiger met energie omgaat. Ook ’s nachts of als je met vakantie bent en dus niet actief stroom gebruikt registreert het apparaatje dat er toch nog energie wordt verbruikt.


De P1 meter is eenvoudig in de slimme meter aan te brengen!

Contact

Vragender Duurzaam - VCEN (Vragender Coöperatief Energie Neurtraal U.A.)
info@vragenderduurzaam.nl
 
©2024 Vragender Duurzaam
-
-
Webmaster: Raymund Engelbarts
 • Home
 • Agenda
 • Historie
 • Vragender Coöperatief Energie Neutraal
 • Broeikaseffect
 • Energielabel
 • Energieopslag
 • Windenergie
 • Warmtepompen
 • Zonnepanelen Antoniusschool
 • Zonnepanelen MFA (sporthal)
 • • Privacyverklaring
 • Noaberzon
 • • Privacyverklaring
 • • Scope12-inspectie
 • • Onze locaties
 • Nieuwsbrieven
 • Lid worden?
 • Faq
 • Labeling
 • Wist u dat
 • Links
 • Contact